Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 18. 4. 2016, smo imeli naravoslovni dan. Čeprav nas zjutraj ni pozdravilo sonce, smo se dobre volje z avtobusom odpeljali do Sedraža in peš nadaljevali pot do Govc, preko Trnovega hriba, Kuretnega, Šmihela in nazaj v Laško.

Preberi več ...

Med potjo smo iskali in spoznavali različne kamnine in določali njihove starosti. Ugotovili smo, da so kamnine stare več milijonov let. Našli smo laški lapor, peščenjak, sivico in litotamnijski apnenec. Skoraj vsaka kamnina v sebi skriva kakšno dragocenost npr. odtis školjke, odtis ribje luske, odtis alg ipd. Med potjo smo opazovali tudi rastline in živali v naravi. Nekateri smo prvič slišali kukavico in stikali po žepih, če imamo kakšen kovanec. Našli smo staro gnezdo, imeli bližnje srečanje s slepcem in opazovali živali na pašnikih. Prijazni gospod nam je pokazal svoj mini živalski vrt, kjer smo videli vietnamskega pujsa, ptujskega petelina, kokoši, golobe, zajce, muce, govedo, dekleta pa so se navdušila nad božanjem ponija. Najbolj veseli smo bili malice, saj smo s hojo porabili vso energijo. Po prihodu v šolo smo kamnine razstavili, da jih bomo lahko še dolgo opazovali in se spominjali prijetnega naravoslovnega dne.

Za čudovito vodenje po učni poti gre vsa zahvala gospodu Majcenu, ki nam je kamnine približal in predstavil njihovo sporočilno vrednost.

Avtorici prispevka: Lidija Podmenik in Marija Čibej

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost