Skoči na glavno vsebino

TRADICIONALI SLOVENSKI ZAJTRK – DAN SLOVENSKE HRANE

15. november 2019

Danes obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. S tem želimo podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, ter spodbuditi zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane, saj je le ta bolj kakovostna, s krajšimi transporti, manjšim onesnaženjem okolja, predvsem  pa PRIDELANA DOMA!

Dan bomo začeli s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM:

  • MED smo kupili pri čebelarstvu ŠOLAR,
  • MASLO in MLEKO je iz Celjskih mlekarn,
  • DOMAČI KRUH je spekla PEKARNA VUDRAG,
  • JABOLKA pa so od Gospoda AŠKERCA iz Rimskih Toplic.

Da ne bo nastopila prehuda lakota do kosila, je za malico slovenski JOGURT.

Dopoldan pa bomo zaključili s kosilom in slovenskimi jedmi:
JOTA, OREHOVA POTICA in JABOLČNI SOK

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost