Skoči na glavno vsebino

V času epidemije COVID-19 smo omejeni pri druženju z drugimi, šola pa v veliki meri ali pa popolnoma poteka na daljavo. Zaradi tega veliko časa presedimo pred računalniki, tablicami in mobilnimi telefoni, kar vpliva na naše zdravje. Zaradi pomanjkanja gibanja in prevelike količine časa, ki ga preživimo pred zasloni, se pojavljajo različne zdravstvene in psihične težave. Gibanje, predvsem gibanje na prostem, v naravi, ima blagodejen učinek, sprošča in vrača dobro voljo in optimizem. S tem izzivom želimo spodbuditi otroke, najstnike in njihove starše k temu, da bi se več gibali, obenem pa se tudi družili na prostem: na vrtu, dvorišču, v parku, travniku, gozdu.

Vabimo vas, da v sodelovanju z vašimi otroki pripravite preprosto in čim bolj izvirno razgibalno vajo. Sodelujoči naj izvedbo vaje posname z mobilnim telefonom, tablico ali fotoaparatom, ki omogoča snemanje. Nagradni izziv bo potekal med 9. 2. 2021 in 28. 2. 2021. Rok za oddajo izdelkov je 28.2.2021. Dodatne informacije o izzivu so na voljo na povezavi.

Pripravili smo tudi predstavitveni video, v katerem triatlonka Ana Seliškar skupaj s svojima sinovoma Lovrom in Rokom, predstavi izziv in prikaže nekaj vzorčnih vaj.

Pridružite se nam in tako poskrbite za dobro počutje celotne družine!

Dan varne rabe interneta – 9. 2. 2021

Letošnji dan varne rabe interneta, ki je bil 9. februarja, je bil posvečen temi dobrega počutja pri uporabi interneta. Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi. Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju? … preberi vse

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost