Dan slovenske hrane
Tradicionalni slovenski zajtrk
20. november 2015
Danes obeležujemo dan slovenske hrane. S tem želimo podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, ter spodbuditi zavedanje o pomenu lokalne pridelave, saj je takšna hrana kakovostnejša zaradi krajšega prevoza do uporabnikov. Poleg tega je manjša tudi onesnaženost okolja in kar je najpomembnejše – ta hrana je pridelana doma.
Najprej bo na vrsti tradicionalni slovenski zajtrk:
- MED smo kupili pri lokalnem čebelarju gospodu Krivcu,
- MASLO je iz Mlekarne Celeia,
- DOMAČI KRUH je spekla gospa Deželak iz Debra,
- DOMAČE KRAVJE MLEKO je s kmetije Ključevšek iz Radeč,
- JABOLKA smo kupili pri gospodu Aškercu iz Rimskih Toplic.
Po zajtrku bo tudi malica, pri kateri bomo ponudili slovenski JOGURT.
Za konec dopoldneva bo sledilo kosilo iz slovenskih jedi: JOTA, JABOLČNI ZAVITEK IN SOK.
avtorica prispevka: Mira Siljan