TRADICIONALI SLOVENSKI ZAJTRK – DAN SLOVENSKE HRANE
15. november 2019
Danes obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. S tem želimo podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, ter spodbuditi zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane, saj je le ta bolj kakovostna, s krajšimi transporti, manjšim onesnaženjem okolja, predvsem pa PRIDELANA DOMA!
Dan bomo začeli s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM:
- MED smo kupili pri čebelarstvu ŠOLAR,
- MASLO in MLEKO je iz Celjskih mlekarn,
- DOMAČI KRUH je spekla PEKARNA VUDRAG,
- JABOLKA pa so od Gospoda AŠKERCA iz Rimskih Toplic.
Da ne bo nastopila prehuda lakota do kosila, je za malico slovenski JOGURT.
Dopoldan pa bomo zaključili s kosilom in slovenskimi jedmi:
JOTA, OREHOVA POTICA in JABOLČNI SOK
(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)