![IMG_20221118_080313 (1)](https://rezervaoslasko.splet.arnes.si/files/2022/11/IMG_20221118_080313-1-scaled.jpg)
Kot vsako leto smo tudi letos v okviru dneva slovenske hrane obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Kljub temu da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, žal vedno bolj izginja iz družinskega kroga.
Namen projekta je vzpodbujanje k zajtrkovanju in hkrati ozaveščanje o zdravi, nepredelani lokalni hrani.
V naši šoli smo letos učencem za zajtrk ponudili:
MED Čebelarstva Šolar,
MASLO Mlekarne Celeia,
KRUH s kmetij Cepuš in Korbar,
EKO MLEKO s kmetije Kranjc in
JABOLKA Aškerc.
Tudi kosilo smo obarvali tradicionalno, saj smo iz lokalnih surovin pripravili JOTO, DOMAČ JABOLČNI ZAVITEK IN JABOLČNI SOK.
Mira Siljan
![DSC_0743](https://rezervaoslasko.splet.arnes.si/files/2022/11/DSC_0743-scaled.jpg)
![DSC_0740](https://rezervaoslasko.splet.arnes.si/files/2022/11/DSC_0740-scaled.jpg)
(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)