Skoči na glavno vsebino

Udeležili smo se dogodka »Slovenija oživlja«

16. oktober je svetovni dan oživljanja in na povabilo Zdravstvenega doma Laško smo se tudi z nekaterimi našimi učenci udeležili delavnice o temeljnih postopkih oživljanja in uporabe defibrilatorjev. Tako so učenci spoznali najpomembnejše korake pri ohranjanju življenja zaradi srčnega zastoja.
Prijazno osebje ZD Laško – medicinski sestri, reševalci in gasilci – so učence podučili, da največkrat pride do srčnega infarkta v domačem okolju, zato lahko s hitrim in pravilnim odzivom ter pomočjo rešijo življenje svojim staršem, sorodnikom, prijateljem, sosedom … Prav je, da smo o korakih oživljanja in nudenju pomoči sočloveku seznanjeni že od mladih nog.
Reševalci so na lutkah prikazali, kako preverimo, ali je človek odziven, kako poteka masaža srca in kako pravilno uporabljati defibrilator. Medicinsko osebje je tudi povedalo, kako poteka klic na številko za nujne primere 112. Nato so se učenke in učenci še sami preizkusili v oživljanju oziroma kot mimoidoči, ki pomaga tako, da opravi klic na številko 112.
Hvaležni smo, da nas je ZD Laško opremil z novim znanjem in izkušnjo, ki lahko nekoč reši življenje.

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost