V petek, 19. 11. 2021, obeležujemo DAN SLOVENSKE HRANE. S tem želimo podpreti slovenske pridelovalce in predelovalce hrane, ter spodbuditi zavedanje o pomenu lokalno pridelane hrane, saj je le ta bolj kakovostna, s krajšimi transporti, manjšim onesnaženjem okolja, predvsem pa PRIDELANA DOMA!
Dan bomo začeli s TRADICIONALNIM SLOVENSKIM ZAJTRKOM:
MED smo kupili pri čebelarstvu ŠOLAR in pri MEDENKI,
MLEKO je s kmetij KNEZ, KLEZIN in HORJAK,
MASLO iz Celjskih mlekarn,
DOMAČI KRUH sta spekli gospa CEPUŠ in gospa KORBAR ter pekarna VUDRAG,
JABOLKA pa so od gospoda AŠKERCA iz Rimskih Toplic.
Da ne bo nastopila prehuda lakota do kosila, je za malico slovenski JOGURT.
Dopoldan pa bomo zaključili s kosilom in slovenskimi jedmi:
JOTA, PEKMURSKA GIBANICA in JABOLČNI SOK.